Tänä jouluna toivon aikaa

Heidi Pakarinen tuo joulusinglellään jouluun koskettavia tunteita ja ajatuksia. Laulu on samalla valoisan artistin 10-v.taiteilijajuhlavuoden viimeinen julkaisu.

Tänä jouluna toivon aikaa -single julkaistaan 24.11.2023, jolloin se on kuunneltavissa digitaalisissa musiikkipalveluissa. Julkaisu ei ainoastaan ole tunteellinen joululaulu, vaan se kantaa mukanaan syvempää sanomaa. Laulu muistuttaa meitä yhdessäolon tärkeydestä.

Heidi itse kertoo herkistyneenä tunnelmistaan:

– Minulle joulu on kauneutta, valoa, iloa ja lämmintä yhdessäoloa läheisten kanssa. Joulu on rauhaa ja perinteitäkin. Tässä iässä sitä on omanlaisessa taitekohdassa ja näkee elämää sen molempiin suuntiin – lapset varttuvat kohti omaa aikuisuutta ja vanhempi sukupolvi elää toista kaarenpäätä.

– Kun sain kuunneltavaksi tämän jouludemon Jussi Rasinkankaalta,  liikutuin suuresti laulun sanoista. Laulu tuntuu juuri nyt hyvin henkilökohtaiselta. Omassa elämässäni tyttäreni tavoittavat aikuisuuden ikää ja vuosi sitten isäni nukkui pois. Samana vuonna nukkui pois isoveljeni, joten kaipuulle on tullut luontaisesti sijaa ja aikaa.

– Ennen VK-studion nauhoitusta en ollut voinut laulaa kertaakaan laulua loppuun ilman kyyneleitä, joka kerta se oli jäänyt kesken.

Studiossa lauloin kynttilänvalossa, tunne oli oikeasti käsin kosketeltavan herkkä. Musiikki soi korviini, piano, sello ja urut, juuri ne instrumentit, jotka luovat oikeaa joulutunnelmaa, varsinkin näin herkkään ja koskettavaan lauluun.

– Jokainen joulu on jollain tapaa erilainen. Kaikkia niitä kuitenkin yhdistää aika ja sen merkitys: mikään ei ole arvokkaampaa kuin yhdessä vietetty aika ja hetket, jotka jäävät elämään kauniina muistoina vielä tuleviin päiviin.